Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Média

 

Ifj. Máté István: A csapategység hozza az eredményeket!

 

Remek szezont tudhat maga mögött a Borsosgyőri ISE, legutóbb a csapat a megyei negyedosztály pápai csoportjának második helyén végzett. A helyi fiatalok nagy szerepet kapnak az együttesnél, az elsődleges cél pedig a kiváló társaság megteremtése. Erről mesélt nekünk ifj. Máté István a csapat játékos-edzője.

Gyorsan szeretnél értesülni a bakonyfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 2012/-13-szezon végén a pápai csoportban az aranyérem a Kéttornyúlaki SE játékosai nyakába került. A Borsosgyőri ISE egy ponttal - alig maradt le a bajnoki címről, a csapatnál így is elégedettek lehetnek a megszerzett ezüstéremmel. Az együttes huszonöt győzelem mellett csupán egy döntetlent, és kettő vereséget könyvelhetett el, és + 103-as gólkülönbséggel zárta a szezont.

A csapat játékos-edzője, ifj. Máté István szerint nem vívtak kiélezett küzdelmet fő riválisukkal: „A Kéttornyúlaki SE-t megvertük itthon 1:0-ra, ők pedig minket győztek le idegenben. Ez a bajnokság nem az utolsó fordulóban dőlt el. Sokkal sorsdöntőbbnek bizonyult, hogy döntetlen játszottunk a Marcalgergelyivel, a Külsővát ellen pedig vereséget szenvedtünk.”

Ifj. Máté István elmondta: a Borsosgyőri ISE egy hétvégi csapat. Az együttes több labdarúgója külföldön dolgozik, van, aki a Honvédségnél, és valójában a csapat csak hétvégén tud együtt lenni. A játékos-edző ugyanakkor hangsúlyozta: „A mi csapatunknál az a fontos, hogy a fiatal srácok együtt legyenek. Elmondhatom, hogy nagy barátságban vannak egymással a játékosok.”

Az edzőt megkérdeztük a 2013/14-es szezon esélyeiről is, és kiemelte: bíznak a jövő évi sikeres szereplésben és abban, hogy egy jó társaság tud együtt lenni a pályán és azon kívül is. Ifj. Máté hitvallása így hangzik: „Amióta futballozom, fontosnak tartom, hogy a társaság, a csapat együtt legyen jó, ez pedig hozza az eredményeket is. Nálam nincs olyan, hogy az egyik játékos erősebb, a másik pedig gyengébb. Nem az az elsődleges cél, hogy elsők legyünk. Hanem hogy mozogjunk, és helyi srácokból álljon össze a csapatunk.”

A csapategység Máté szerint nagyon fontos: „Az a jó, ha tizenegy játékos felmegy a pályára, és mindenki egy irányba húz, nem pedig külön utakat járva. Én nem szeretem a klikkeket! Nálunk az öltözőben – legalábbis amíg én leszek az edző – ez nincs is megengedve. Célunk továbbá az is, hogy a fiatalabbakat - a 16-18 éves játékosokat - beépítsük a csapatba. Az idősebb labdarúgók ebben nagy segítséget tudnak nyújtani."

Ifj. Máté kiemelte az edzések fontosságát is:„Probléma szerintem az is, hogy néhányan azt gondolják: edzés nélkül is lehet futballozni. Edzés nélkül magasabb szinten nem lehet a futballt művelni - ezt a mai napig vallom.”

A felkészülési mérkőzések terve még csak körvonalazódik Borsosgyőri ISE-nél: „A szezonnyitó mérkőzésünk előtt mindenképpen szeretnénk lejátszani egy-két barátságos mérkőzést, és információim szerint az első Magyar Kupa meccsünk is a nyitány előtt lesz." – árulta el ifj. Máté